Snabbt rutbröd med brödkryddor

Du behöver 1 pkt jäst 0.5 dl brödsirap mörk med malt 0.5 tsk salt 1 msk brödkrydda eventuellt 7 dl rågsikt 6.5 dl vetemjöl Gör...

Tillagningstid: 50 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 1 pkt jäst
  • 0.5 dl brödsirap mörk med malt
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk brödkrydda eventuellt
  • 7 dl rågsikt
  • 6.5 dl vetemjöl

Gör så här

1
Häll 5 deciliter ljummet vatten i en degbunke. Rör ner jästen. Tillsätt sirap, salt och kryddor. Arbeta ner rågsikten och sist vetemjölet, lite i taget, tills degen släpper bunken. Arbeta den blank och smidig. Klappa ut med mjölad hand i papprad långpanna, cirka

2
30 x 25 centimeter. Nagga och skåra den i 12–16 rutor. Sätt in långpannan i kall ugn på mittenfalsen. Sätt termostaten på 225 grader. Grädda cirka 30 minuter tills brödet fått färg.


Kommentar:
Läsarrecept av Mats Karis.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top