Laxceviche med gurk- och koriandersalsa

Du behöver 800 g laxfilé färsk 1 st gurka 5 st salladslök stänglar 0.5 st king solo-vitlök 3 st tomater 1/2–1 st röd chili t...

Tillagningstid: 30 minuter
20 portioner

Du behöver

  • 800 g laxfilé färsk
  • 1 st gurka
  • 5 st salladslök stänglar
  • 0.5 st king solo-vitlök
  • 3 st tomater
  • 1/2–1 st röd chili t ex spansk peppar
  • 1.5 kruka färsk koriander
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 6 st lime saft från + det rivna skalet från 2
  • 0.5 dl olivolja

Gör så här

1
Dagen innan:

2
Skär laxen i tunna skivor, täck med plastfilm och ställ i kylskåp. Hacka gurka, salladslök och vitlök fint. Kärna ur tomaterna och hacka dem fint. Kärna ur chilin och hacka den fint. Lägg allt i separata plastburkar eller plastpåsar och ställ in i kylen.

3
Strax före servering:

4
Sväng samman alla grönsaker med finhackad koriander. Smaka av med flingsalt och svartpeppar. Lägg ut laxen på ett stort fat. Pressa limesaften över alla laxskivor. Fördela limeskal och salsan över laxen, ringla olivoljan över allt och toppa med flingsalt och svartpeppar. Låt stå i cirka 40–50 minuter före servering, den råa laxen kommer då att tillagas av limesaften.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top