Du behöver
- 1 knippa grön sparris
- 400 g färsk tortellini med ricotta och spenat
- 5 tomater
- 1 msk olivolja
- 1 dl creme fraiche, kokbar
- 1 msk ljus majsenaredning
- ca 3 dl sparrisspad
- salt och svartpeppar
- 400 g kasslerskivor
Gör så här
1
1. Skölj sparrisarna, bryt bort stjälkarnas nedre del, de är ofta träiga. Skär stjälkarna i mindre bitar och koka dem 4 minuter i lättsaltat vatten. Sila av och spara kokvattnet.
2
2. Koka tortellinin enligt anvisning på förpackningen. Sila av.
3
3. Snitta ett kryss i tomaternas undersida och kläm ur kärnorna. Skär köttet i bitar och fräs i olja tills tomaterna börjar mosa sig. Rör ner creme fraiche och redningsmjöl. Späd med sparrisspadet. Koka upp. Salta och peppra.
4
4. Vänd ner sparris och tortellini. Toppa med tunna kasslerskivor.
Näringsvärde: Kcal 583, Fett 21 g, Kolhydrater 65 g, Fibrer 5 g