Tomatig tortellini med grillad kassler

Du behöver 1 knippa grön sparris 400 g färsk tortellini med ricotta och spenat 5 tomater 1 msk olivolja 1 dl creme fraiche, kokbar 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 knippa grön sparris
  • 400 g färsk tortellini med ricotta och spenat
  • 5 tomater
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl creme fraiche, kokbar
  • 1 msk ljus majsenaredning
  • ca 3 dl sparrisspad
  • salt och svartpeppar
  • 400 g kasslerskivor

Gör så här

1
1. Skölj sparrisarna, bryt bort stjälkarnas nedre del, de är ofta träiga. Skär stjälkarna i mindre bitar och koka dem 4 minuter i lättsaltat vatten. Sila av och spara kokvattnet.

2
2. Koka tortellinin enligt anvisning på förpackningen. Sila av.

3
3. Snitta ett kryss i tomaternas undersida och kläm ur kärnorna. Skär köttet i bitar och fräs i olja tills tomaterna börjar mosa sig. Rör ner creme fraiche och redningsmjöl. Späd med sparrisspadet. Koka upp. Salta och peppra.

4
4. Vänd ner sparris och tortellini. Toppa med tunna kasslerskivor.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 583, Fett 21 g, Kolhydrater 65 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top