Färskpotatissallad med rädisor

Du behöver 500 g färskpotatis 4 gröna sparrisar 1 morot 1/2 tsk salt 1/2 dl olivolja 1 msk vit balsamvinäger 5 rädisor 2 salladslökar 1...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g färskpotatis
  • 4 gröna sparrisar
  • 1 morot
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 5 rädisor
  • 2 salladslökar
  • 1 dl hackade örter (persilja, körvel, dill)
  • 1 msk kapris
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Gnid bort potatisskalet med disksvamp. Koka potatisen i lättsaltat vatten knappt 20 minuter. Låt svalna. Dela dem. Skär av knopparna på sparrisen och koka i lättsaltat vatten cirka 2 minuter. Hyvla stjälkarna med potatisskalare. Det ska bli som långa band. Skala moroten och hyvla som sparrisen. Salta lätt och slå på oljan och vinägern. Låt marinera en halvtimme.

2
Skiva rädisorna tunt, finskiva salladslökarna. Blanda med örterna och vänd in med potatis, sparris, morot och kapris. Smaka av med salt och peppar. Servera salladen rumstempererad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top