Du behöver
- 500 g färskpotatis
- 4 gröna sparrisar
- 1 morot
- 1/2 tsk salt
- 1/2 dl olivolja
- 1 msk vit balsamvinäger
- 5 rädisor
- 2 salladslökar
- 1 dl hackade örter (persilja, körvel, dill)
- 1 msk kapris
- salt och nymalen svartpeppar
Gör så här
1
Gnid bort potatisskalet med disksvamp. Koka potatisen i lättsaltat vatten knappt 20 minuter. Låt svalna. Dela dem. Skär av knopparna på sparrisen och koka i lättsaltat vatten cirka 2 minuter. Hyvla stjälkarna med potatisskalare. Det ska bli som långa band. Skala moroten och hyvla som sparrisen. Salta lätt och slå på oljan och vinägern. Låt marinera en halvtimme.
2
Skiva rädisorna tunt, finskiva salladslökarna. Blanda med örterna och vänd in med potatis, sparris, morot och kapris. Smaka av med salt och peppar. Servera salladen rumstempererad.