Harissasås

Du behöver 1 st liten burk rostade paprikor 2 cm röd chili urkärnad och bitskuren 1 st vitlöksklyfta skalad och hackad 0.5 tsk korianderfrön krossade...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st liten burk rostade paprikor
  • 2 cm röd chili urkärnad och bitskuren
  • 1 st vitlöksklyfta skalad och hackad
  • 0.5 tsk korianderfrön krossade
  • 1 tsk kummin krossad
  • 4 msk rapsolja
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Mixa samtliga ingredienser tills harissasåsen är slät. Smaka av med salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top