Spetskålsslaw med russin och yoghurt

Du behöver 1/2 huvud spetskål 1 tsk salt 1 1/2 dl matlagningsyoghurt 1 dl sultanrussin 1 tsk kummin 1 msk hackad grönmynta svartpeppar och salt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1/2 huvud spetskål
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl sultanrussin
  • 1 tsk kummin
  • 1 msk hackad grönmynta
  • svartpeppar och salt

Gör så här

1
Strimla kålen så tunt det bara går. Salta något och låt stå cirka 20 minuter.

2
Krama ur kålen och blanda i yoghurt, russin, kummin och mynta. Smaka av med peppar och eventuellt lite mer salt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top