Lättfryst rabarber- och gräddfilsglass med rabarberkompott och kryddsmul

Du behöver Glass: 2 dl naturell rabarberjuice/saft 100 g socker 2 st gelatinblad 3 dl gräddfil Kompott: 200 g rabarber 1 dl strösocker 1 st...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

Glass:

2 dl naturell rabarberjuice/saft
100 g socker
2 st gelatinblad
3 dl gräddfil

Kompott:

200 g rabarber
1 dl strösocker
1 st vaniljstång

Kryddsmul:

0.75 dl hasselnötskärnor
kardemumma
stjärnanis

Gör så här

1
Glass: Koka upp juice och socker. Lägg i blötlagt gelatin, rör om så att det smälter. Låt svalna till ljummet innan gräddfilen blandas i. Fördela i små formar och ställ i frysen. Detta kan med fördel göras dagen före servering. Ta ut formarna cirka 10 minuter före servering.

2
Kompott: Skär rabarbern i 2-centimeters bitar och lägg i en kastrull med socker och klyvd, urskrapad vaniljstång. Sjud under lock i 10–12 minuter tills rabarbern är helt mjuk.

3
Smul: Rosta nötterna i stekpanna, gnid av skalen i en kökshandduk­. Riv nötterna på rivjärn och smaksätt med en liten nypa mald karde­mumma­ och krossad stjärnanis.

4
Lägg upp glass på var sin tallrik och klicka kompotten vid sidan om glassen. Strö på kryddsmul.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top