Ansjovispajer på rucola

Du behöver 180 g (3 dl) grahamsmjöl 125 g kallt smör 1/4 tsk salt 1/2 tsk krossade korianderfrön 3 medelstora kalla kokta potatisar 2 burkar...

Tillagningstid: 60 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 180 g (3 dl) grahamsmjöl
  • 125 g kallt smör
  • 1/4 tsk salt
  • 1/2 tsk krossade korianderfrön
  • 3 medelstora kalla kokta potatisar
  • 2 burkar (à 125 g) ansjovisfiléer
  • 2 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 msk ansjovisspad
  • 1 dutt kajennpeppar
  • en näve rucola i plastpåse, till uppläggning

Gör så här

1
Mixa mjöl, smör, salt och koriander till slät deg. Dela i sex lika bitar och tryck ut varje bit till tunn degbotten i portionspajform, cirka 12 centimeter tvärsöver. Pricka bottnen och förgrädda pajskalet 12 minuter i 225 grader varm ugn. Låt svalna.

2
Klyfta potatisarna och fördela i pajskalen. Låt ansjovisen rinna av och fördela likadant. Vispa samman ägg, grädde, spad och kajennpeppar. Häll i pajerna och grädda genast 20–25 minuter mitt i 200 grader varm ugn. Lossa från formarna me–dan pajerna är varma, men låt dem ligga kvar där för frakt. Kan frysas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top