Du behöver
- 180 g (3 dl) grahamsmjöl
- 125 g kallt smör
- 1/4 tsk salt
- 1/2 tsk krossade korianderfrön
- 3 medelstora kalla kokta potatisar
- 2 burkar (à 125 g) ansjovisfiléer
- 2 ägg
- 1 dl grädde
- 2 msk ansjovisspad
- 1 dutt kajennpeppar
- en näve rucola i plastpåse, till uppläggning
Gör så här
1
Mixa mjöl, smör, salt och koriander till slät deg. Dela i sex lika bitar och tryck ut varje bit till tunn degbotten i portionspajform, cirka 12 centimeter tvärsöver. Pricka bottnen och förgrädda pajskalet 12 minuter i 225 grader varm ugn. Låt svalna.
2
Klyfta potatisarna och fördela i pajskalen. Låt ansjovisen rinna av och fördela likadant. Vispa samman ägg, grädde, spad och kajennpeppar. Häll i pajerna och grädda genast 20–25 minuter mitt i 200 grader varm ugn. Lossa från formarna me–dan pajerna är varma, men låt dem ligga kvar där för frakt. Kan frysas.