Du behöver
- 6 stora grönsalladsblad
- 1 litet knippe ärtskott
- eller smörgåskrasse
- 1 burk kidneybönor
- 2–3 små paprikor, olika färger
- 1 liten klase gröna kärnfria druvor
- 10–12 knubbiga rädisor
- 1 1/2 msk solrosolja
- 1 msk ljus vinäger
- 1 msk hett vatten
- 1 msk honung
- 1/2 tsk kummin
- 1/2 tsk salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
1
Skölj och skaka av salladsblad och ärtskott, packa separat i plastpåse. Skölj ur bönorna och låt dem rinna av ordentligt.
2
Skölj paprikor, druvor och rädisor. Ta ur, och grovtärna paprikorna, halvera druvorna och rädisorna. Olja gärna rädishalvorna en aning, så de blir snyggt blanka. Blanda i plastpåse eller plastburk.
3
Rör samman dressingen av olja, vinäger, vatten, honung och kummin, smaksätt med salt och peppar. Häll i liten flaska att ta med.
4
Servering Lägg upp ärtskott och den blandade salladen på salladsblad på portionstallrikarna. Droppa på dressing eller servera den till.