Bönsallad med honungsdressing

Du behöver 6 stora grönsalladsblad 1 litet knippe ärtskott eller smörgåskrasse 1 burk kidneybönor 2–3 små paprikor, olika färger 1 liten klase gröna kärnfria druvor...

Tillagningstid: 10 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 6 stora grönsalladsblad
  • 1 litet knippe ärtskott
  • eller smörgåskrasse
  • 1 burk kidneybönor
  • 2–3 små paprikor, olika färger
  • 1 liten klase gröna kärnfria druvor
  • 10–12 knubbiga rädisor
  • 1 1/2 msk solrosolja
  • 1 msk ljus vinäger
  • 1 msk hett vatten
  • 1 msk honung
  • 1/2 tsk kummin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Skölj och skaka av salladsblad och ärtskott, packa separat i plastpåse. Skölj ur bönorna och låt dem rinna av ordentligt.

2
Skölj paprikor, druvor och rädisor. Ta ur, och grovtärna paprikorna, halvera druvorna och rädisorna. Olja gärna rädishalvorna en aning, så de blir snyggt blanka. Blanda i plastpåse eller plastburk.

3
Rör samman dressingen av olja, vinäger, vatten, honung och kummin, smaksätt med salt och peppar. Häll i liten flaska att ta med.

4
Servering Lägg upp ärtskott och den blandade salladen på salladsblad på portionstallrikarna. Droppa på dressing eller servera den till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top