Dillströmming med hallonsås

Du behöver 250 g tinade hallon ca 1 tsk florsocker 800 g strömmingsfiléer salt, svartpeppar 1/2 dl grovhackad dill 1–2 dl ströbröd smör att steka...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 250 g tinade hallon
  • ca 1 tsk florsocker
  • 800 g strömmingsfiléer
  • salt, svartpeppar
  • 1/2 dl grovhackad dill
  • 1–2 dl ströbröd
  • smör att steka i

Gör så här

1
Koka upp hallonen utan vatten i kastrull på högsta värme. Låt sjuda 2 minuter, dra från plattan. Rör i sockret, smaka dig till lagom mängd, det beror på hur sura hallonen är. Låt såsen kallna.

2
Ryggfenan på filéerna sitter ofta kvar, klipp bort den. Salta och peppra fiskarnas köttsida, lägg ihop dem parvis med dill emellan och skinnsidan ut. Fäst samman med tandpetare och vänd flundrorna i ströbröd.

3
Stek fiskarna cirka 3 minuter på varje sida i lättbrynt smör i varm, ej het, stekpanna, alldeles före servering. Salta och peppra fisken under stekningen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top