Primörmorötter med dragonsås

Du behöver 100 g (mjukt) smör 1 tsk flingsalt hackade blad från 3–5 kvistar dragon (10 g) 1 dutt kajennpeppar 12–16 späda morötter (med fräsch...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 100 g (mjukt) smör
  • 1 tsk flingsalt
  • hackade blad från 3–5 kvistar dragon (10 g)
  • 1 dutt kajennpeppar
  • 12–16 späda morötter (med fräsch blast)
  • vatten, salt

Gör så här

1
Osthyvla kallt smör så mjuknar det fort. Rör smöret med salt, dragon och kajenn. Fyll i små portionsformar eller forma till var sin smörkula.

2
Koka upp 2 liter vatten med 4 teskedar salt i kastrull. Borsta morötterna lätt (med ren scotchbrite) och ställ ner i kokande saltvatten, låt blasten hänga utanför. Koka ett par minuter, rötterna ska bara bli al dente-mjuka. Känn med sticka. Ta upp, servera bums med örtsmöret.

3
Tips! 1 deciliter kesella smaksätts på samma vis, magrare än smör.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top