Sommarsill med smetana

Du behöver 125 g matjessill avrunnen 0.5 st äpple grönt 8 st basilika blad färsk 0.75 dl smetana eller creme fraiche 2 msk majonnäs citron...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 125 g matjessill avrunnen
  • 0.5 st äpple grönt
  • 8 st basilika blad färsk
  • 0.75 dl smetana eller creme fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • citron skalet av en halv
  • salt och peppar

Gör så här

1
Skär sillen i bitar. Tärna äpplet fint och strimla basilikan.

2
Rör samman smetana eller creme fraiche och majonnäs.

3
Smaka av med citronskal, salt och peppar.

4
Vänd ner sill, äpple och basilika. Servera gärna med friterat tunnbröd till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top