Het skinkschnitzel med bönsallad

Du behöver 1/2 dl olivolja 1 msk balsamvinäger 1 msk flytande honung 1 vitlöksklyfta, pressad salt, peppar 1 burk kidneybönor 1 burk kikärter 100 g...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1/2 dl olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • salt, peppar
  • 1 burk kidneybönor
  • 1 burk kikärter
  • 100 g haricots verts, lättkokta
  • 1 röd paprika, tärnad
  • 4 skinkschnitzlar à 130 g
  • 1 tsk svartpeppar, nymald
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk smör till stekning

Gör så här

1
1. Blanda ihop ingredienserna till vinägretten.

2
2. Skölj bönorna och ärterna och blanda dem med paprikan. Ringla dressingen över bönsalladen.

3
3. Blanda ihop peppar, salt och kajennpeppar och gnid in kryddmixen i köttet. Stek någon minut på var sida i smör. Servera med bönsalladen!


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 605, Fett 32 g, Kolhydrater 35 g, Fibrer 11 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top