Svamprisotto med sockerärter

Du behöver 12 dl grönsaksbuljong vatten + tärning eller fond 2 msk smör 1 st gul lök finhackad 300 g champinjoner skivade 4 dl avorioris...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 12 dl grönsaksbuljong vatten + tärning eller fond
  • 2 msk smör
  • 1 st gul lök finhackad
  • 300 g champinjoner skivade
  • 4 dl avorioris alt arborio- eller carnaroliris
  • 1.5 dl matlagningsvin vitt
  • 1 dl Parmesan riven
  • 1 st röd paprika strimlad
  • 150 g sockerärter strimlade
  • salt
  • svartpeppar nymalen

Gör så här

1
1. Koka upp buljongen. Fräs lök, svamp och ris i smöret tills riset blir genomskinligt.

2
2. Tillsätt buljong och vin, lite i taget tills riset blir mjukt och risotton är lagom krämig, det tar cirka

3
20 minuter. Rör om hela tiden.

4
3. Vänd ner parmesan, paprika och sockerärter, salta och peppra. Servera med extra parmesan


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 482, Fett 12 g, Kolhydrater 76 g, Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top