Du behöver
- 12 dl grönsaksbuljong vatten + tärning eller fond
- 2 msk smör
- 1 st gul lök finhackad
- 300 g champinjoner skivade
- 4 dl avorioris alt arborio- eller carnaroliris
- 1.5 dl matlagningsvin vitt
- 1 dl Parmesan riven
- 1 st röd paprika strimlad
- 150 g sockerärter strimlade
- salt
- svartpeppar nymalen
Gör så här
1
1. Koka upp buljongen. Fräs lök, svamp och ris i smöret tills riset blir genomskinligt.
2
2. Tillsätt buljong och vin, lite i taget tills riset blir mjukt och risotton är lagom krämig, det tar cirka
3
20 minuter. Rör om hela tiden.
4
3. Vänd ner parmesan, paprika och sockerärter, salta och peppra. Servera med extra parmesan
Näringsvärde: Kcal 482, Fett 12 g, Kolhydrater 76 g, Fibrer 6 g