Du behöver
- 0.5 dl honung
- 0.5 dl dijonsenap
- 1.5 msk äppelcidervinäger
- 1 dl olja neutral, till exempel raps- eller solrosolja
- 0.5 dl olivolja
- 2 st jalapeño färsk grön chili
- tabasco 5 droppar, grön
- svartpeppar
- 400 g blandad sallad
- 1 pkt cocktailtomater
- 5 cm purjolök
- 3 st päron
- 1 st knippe rädisor
- 100 g valnötter
Gör så här
1
Vispa ihop honung, senap och äppelcidervinäger, gärna med elvisp. Droppa i lite olja i taget. Kärna ur chilin, hacka den fint och blanda i dressingen. Smaksätt med grön tabasco och svartpeppar.
2
Skölj salladen, riv den i bitar och lägg i en salladsskål. Dela tomaterna på mitten och lägg i salladen. Skölj och strimla purjon, skala och skär päronen i klyftor, skiva rädisorna. Blanda alla ingredienser och strö över valnötterna. Droppa över dressing precis före servering eller servera dressingen i en skål vid sidan. Det är bra om päronen blandas i så sent som möjligt så att de håller färgen.