Valnötssallad med jalapenodressing

Du behöver 0.5 dl honung 0.5 dl dijonsenap 1.5 msk äppelcidervinäger 1 dl olja neutral, till exempel raps- eller solrosolja 0.5 dl olivolja 2 st...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl honung
  • 0.5 dl dijonsenap
  • 1.5 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl olja neutral, till exempel raps- eller solrosolja
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 st jalapeño färsk grön chili
  • tabasco 5 droppar, grön
  • svartpeppar
  • 400 g blandad sallad
  • 1 pkt cocktailtomater
  • 5 cm purjolök
  • 3 st päron
  • 1 st knippe rädisor
  • 100 g valnötter

Gör så här

1
Vispa ihop honung, senap och äppelcidervinäger, gärna med elvisp. Droppa i lite olja i taget. Kärna ur chilin, hacka den fint och blanda i dressingen. Smaksätt med grön tabasco och svartpeppar.

2
Skölj salladen, riv den i bitar och lägg i en salladsskål. Dela tomaterna på mitten och lägg i salladen. Skölj och strimla purjon, skala och skär päronen i klyftor, skiva rädisorna. Blanda alla ingredienser och strö över valnötterna. Droppa över dressing precis före servering eller servera dressingen i en skål vid sidan. Det är bra om päronen blandas i så sent som möjligt så att de håller färgen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top