Afrikasallad med lufttorkat kött

Du behöver 1/2 purjolök 1 dl matolja 100 g färska haricots verts 100 g rättika 2 salladslökar 100 g lufttorkad renstek eller skinka eller sydafrikansk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1/2 purjolök
  • 1 dl matolja
  • 100 g färska haricots verts
  • 100 g rättika
  • 2 salladslökar
  • 100 g lufttorkad renstek eller skinka eller sydafrikansk biltong
  • 2 soltorkade tomater i marinad
  • 1 dl brödkrutonger

Gör så här

1
Strimla purjon på längden. Fritera strimlorna lätt i olja i en liten kastrull. Lägg strimlorna på kökspapper att droppa av.

2
Strimla bönorna på längden och förväll dem cirka 2 minuter i kokande vatten och spola av med kallvatten.

3
Skala och strimla rättikan tunt. Skiva salladslökarna tunt. Skär kött och tomater i strimlor.

4
Blanda alla ingredienser och lägg upp på assietter. Strö på brödkrutonger och garnera med friterad purjo.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top