Du behöver
- 6 ägg
- 1 dl mjölk
- 1/2 tsk salt, 1 krm svartpeppar
- 1 msk smör
- 8–10 kokta färskpotatisar i bitar
- 200 g kassler i tärningar
- 2 dl gröna ärter, tinade
- 1 salladslök, skivad
- 1 knippa rädisor
- 1 huvud bladsallad
- ev böngroddar
- bröd
- ost
Gör så här
1
1. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar.
2
2. Smält smöret i en stekpanna och bryn potatisbitar och kasslertärningar lätt. Häll över äggsmeten, strö över ärter och salladslök. Lyft smeten lite från pannbottnen med stekspaden så att omeletten gräddas jämnt.
3
3. Lägg på böngroddar om så önskas och servera omeletten med väl sköljda rädisor och bladsallad, samt bröd och ost.
Näringsvärde: Kcal 440, Fett 17 g, Kolhydrater 38 g, Fibrer 5 g