Jordgubbar med chilimarinad

Du behöver 1 citrongräs 1/2 pasilla chili eller 1/4 vanlig röd chilifrukt 2 dl strösocker 2 dl vatten ca 1/2 liter jordgubbar 3 dl Amarula...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 citrongräs
  • 1/2 pasilla chili eller 1/4 vanlig röd chilifrukt
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • ca 1/2 liter jordgubbar
  • 3 dl Amarula gräddlikör

Gör så här

Banka citrongräset med knivskaftet. Lägg i en liten kastrull tillsammans med urkärnad chili, socker och vatten. Koka tills sockret löst sig. Låt kallna. Skölj, snoppa och dela jordgubbarna och lägg dem i en bunke. Sila den kalla marinaden över och låt dra en timme i kylskåp. Koka in likören tills 2/3 återstår, låt kallna. Servera bären med den inkokta gräddlikören droppad över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top