Ostronshot direkt ur skalen

Du behöver 1 bit gurka, ca 7 cm 1/2 tsk salt 4 färska ostron 4 apelsinfiléer (hinnfria klyftor) 4 msk tomatjuice 4 cl Klipdrift eller...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 bit gurka, ca 7 cm
  • 1/2 tsk salt
  • 4 färska ostron
  • 4 apelsinfiléer (hinnfria klyftor)
  • 4 msk tomatjuice
  • 4 cl Klipdrift eller konjak
  • 1/2 msk pressad limesaft
  • 3 droppar tabasco
  • 1/2 krm salt
  • svartpeppar från kvarn
  • färska korianderblad

Gör så här

1
Skala gurkbiten, skär tunna skivor på längden runt om kärnorna. Skär skivorna i mycket tunna strimlor. Strö salt på dem i en bunke så att de mjuknar.

2
Öppna ostronen och lossa ostron­köttet. Låt ostronen ligga i sin saft i skalhalvorna. Lägg en apelsinfilé i varje skal.

3
Krama vattnet ur gurkstrimlorna och lägg några strimlor i skalen.

4
Blanda samman tomatjuice, konjak, limesaft, tabasco, salt och svartpeppar. Skeda mixen över ostronen tills skalen är fulla. Dekorera med korianderblad.

5
Sätt skalen på en saltbädd av grovt salt (eller krossad is) blandad med hel rosépeppar och tunt skivad salladslök för dekorationens skull. Servera direkt medan shoten är kall.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top