Du behöver
- 1 bit gurka, ca 7 cm
- 1/2 tsk salt
- 4 färska ostron
- 4 apelsinfiléer (hinnfria klyftor)
- 4 msk tomatjuice
- 4 cl Klipdrift eller konjak
- 1/2 msk pressad limesaft
- 3 droppar tabasco
- 1/2 krm salt
- svartpeppar från kvarn
- färska korianderblad
Gör så här
1
Skala gurkbiten, skär tunna skivor på längden runt om kärnorna. Skär skivorna i mycket tunna strimlor. Strö salt på dem i en bunke så att de mjuknar.
2
Öppna ostronen och lossa ostronköttet. Låt ostronen ligga i sin saft i skalhalvorna. Lägg en apelsinfilé i varje skal.
3
Krama vattnet ur gurkstrimlorna och lägg några strimlor i skalen.
4
Blanda samman tomatjuice, konjak, limesaft, tabasco, salt och svartpeppar. Skeda mixen över ostronen tills skalen är fulla. Dekorera med korianderblad.
5
Sätt skalen på en saltbädd av grovt salt (eller krossad is) blandad med hel rosépeppar och tunt skivad salladslök för dekorationens skull. Servera direkt medan shoten är kall.