Sashimi på halstrad tonfisk

Du behöver 100 g rättika 300 g tonfisk rå i bit, (fiskad i säkra bestånd) sjögräs som marinerat 10 minuter i teriyakisås (kan uteslutas) chilistrimlor...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 100 g rättika
  • 300 g tonfisk rå i bit, (fiskad i säkra bestånd)
  • sjögräs som marinerat 10 minuter i teriyakisås (kan uteslutas)
  • chilistrimlor
  • sesamfrön
  • teriyakisås droppar av
  • basilikaolja droppar av

Gör så här

1
Skala rättikan och skiva den tunt. Skär skivorna i mycket tunna strimlor. Lägg dem i iskallt vatten i kylskåp så att de krispar till sig medan resten tillagas.

2
Halstra tonfiskbiten (omkrets som en torskryggfilé) runt om i torr, het stekpanna tills filén fått stek­yta. Skär filén i knappt centimetertjocka skivor.

3
Skaka vattnet ur rättiksstrimlorna, lägg upp dem i små toppar på ett fat eller på assietter. Fördela tonfiskskivorna ovanpå och toppa med sjögräs (beställs i välsorterade fiskbutiker/fiskdiskar).

4
Garnera med nåltunna chili­strimlor och sesamfrön. Droppa teriyakisås och basilikaolja (olivolja mixad med basilikablad) på tallriken.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top