Du behöver
- 100 g rättika
- 300 g tonfisk rå i bit, (fiskad i säkra bestånd)
- sjögräs som marinerat 10 minuter i teriyakisås (kan uteslutas)
- chilistrimlor
- sesamfrön
- teriyakisås droppar av
- basilikaolja droppar av
Gör så här
1
Skala rättikan och skiva den tunt. Skär skivorna i mycket tunna strimlor. Lägg dem i iskallt vatten i kylskåp så att de krispar till sig medan resten tillagas.
2
Halstra tonfiskbiten (omkrets som en torskryggfilé) runt om i torr, het stekpanna tills filén fått stekyta. Skär filén i knappt centimetertjocka skivor.
3
Skaka vattnet ur rättiksstrimlorna, lägg upp dem i små toppar på ett fat eller på assietter. Fördela tonfiskskivorna ovanpå och toppa med sjögräs (beställs i välsorterade fiskbutiker/fiskdiskar).
4
Garnera med nåltunna chilistrimlor och sesamfrön. Droppa teriyakisås och basilikaolja (olivolja mixad med basilikablad) på tallriken.