Du behöver
- 250 g strutsfilé (eller 6–8 skivor stekt rostbiff av nöt, eller pastrami)
- 2 tsk kryddrubb, torr kryddblandning (Zulu fire eller en bbq-rubb från Santa Maria)
- 1 msk olja
- 1/2 tsk salt
- 8 körsbärstomater
- flingsalt
- 1 sötpotatis
- 2 dl matolja
- 2 msk riven pepparrot
- rucolablad
Gör så här
1
Skölj och torka av strutsfilén. Blanda kryddorna med olja och pensla på köttet. Salta. Bryn köttet runt om i en plastbelagd stekpanna, efterstek i ugn på 100 grader cirka 45 minuter tills en stektermometer visar 54 grader. Låt köttet kallna och skär det i skivor.
2
Dela tomaterna, lägg dem med snittytan uppåt på ett ugnssäkert fat. Pensla med olja och strö på flingsalt. Baka dem knappt mjuka cirka 10 minuter i ugnen med köttet.
3
Skala och skiva sötpotatisen i halvcentimetertjocka skivor. Fritera eller stek dem knappt mjuka i olja, salta. Lägg upp potatisskivorna på serveringsfat eller assietter, lägg på kött och stick ner en tandpetare med tomathalva i varje bit. Garnera med pepparrot och rucola.