Strutsrostbiff på friterad sötpotatis

Du behöver 250 g strutsfilé (eller 6–8 skivor stekt rostbiff av nöt, eller pastrami) 2 tsk kryddrubb, torr kryddblandning (Zulu fire eller en bbq-rubb från...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 250 g strutsfilé (eller 6–8 skivor stekt rostbiff av nöt, eller pastrami)
  • 2 tsk kryddrubb, torr kryddblandning (Zulu fire eller en bbq-rubb från Santa Maria)
  • 1 msk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 8 körsbärstomater
  • flingsalt
  • 1 sötpotatis
  • 2 dl matolja
  • 2 msk riven pepparrot
  • rucolablad

Gör så här

1
Skölj och torka av strutsfilén. Blanda kryddorna med olja och pensla på köttet. Salta. Bryn köttet runt om i en plastbelagd stekpanna, efterstek i ugn på 100 grader cirka 45 minuter tills en stektermometer visar 54 grader. Låt köttet kallna och skär det i skivor.

2
Dela tomaterna, lägg dem med snittytan uppåt på ett ugnssäkert fat. Pensla med olja och strö på flingsalt. Baka dem knappt mjuka cirka 10 minuter i ugnen med köttet.

3
Skala och skiva sötpotatisen i halvcentimetertjocka skivor. Fritera eller stek dem knappt mjuka i olja, salta. Lägg upp potatisskivorna på serveringsfat eller assietter, lägg på kött och stick ner en tandpetare med tomathalva i varje bit. Garnera med pepparrot och rucola.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top