Thaiglaze till kyckling, fisk

Du behöver 1 gul lök, hackad 3 hackade vitlöksklyftor 1 röd chili, hackad 1 msk matolja 2 dl kycklingbuljong (vatten + tärning eller fond) 2...

Tillagningstid: 35 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök, hackad
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 röd chili, hackad
  • 1 msk matolja
  • 2 dl kycklingbuljong (vatten + tärning eller fond)
  • 2 msk riven ingefära
  • 3 msk strösocker
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • salt
  • saften från en lime
  • 1/2 dl hackad mynta
  • 1/2 dl hackad koriander

Gör så här

Fräs lök, vitlök och chili i oljan i en kastrull utan att de tar färg. Tillsätt buljong, ingefära, socker och vinäger. Koka sakta i 20 minuter. Mixa alltsammans med stavmixer, smaka av med salt och låt svalna. Blanda i limesaft och örter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top