Matjeswrap med potatissallad

Du behöver 8–10 medelstora färskpotatisar 2 dl gräddfil 1 dl sötstark senap 1/2 tsk salt 2–3 msk klippt gräslök och/eller persilja 2 burkar hela matjesfiléer...

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8–10 medelstora färskpotatisar
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl sötstark senap
  • 1/2 tsk salt
  • 2–3 msk klippt gräslök och/eller persilja
  • 2 burkar hela matjesfiléer
  • 1 rödlök
  • 4 portionsrundlar mjukt tunnbröd (gärna mörkare)

Gör så här

1
1. (Skrapa och) koka potatisen i saltat vatten, låt rinna av väl och svalna lite. Skiva grovt.

2
2. Blanda gräddfilen med senap, salt och kryddgrönt. Öppna sillburkarna och låt filéerna rinna av. Skala och finskiva löken.

3
3. Fördela potatisen på bröden, skeda på senapssåsen. Lägg på sillfiléer och lökringar, rulla ihop. Svep nedre delen av varje rulle med (plast)folie om du vill att de ska hålla ihop bättre.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 579, Fett 22 g, Kolhydrater 72 g, Fibrer 5 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top