Du behöver
- 8–10 medelstora färskpotatisar
- 2 dl gräddfil
- 1 dl sötstark senap
- 1/2 tsk salt
- 2–3 msk klippt gräslök och/eller persilja
- 2 burkar hela matjesfiléer
- 1 rödlök
- 4 portionsrundlar mjukt tunnbröd (gärna mörkare)
Gör så här
1
1. (Skrapa och) koka potatisen i saltat vatten, låt rinna av väl och svalna lite. Skiva grovt.
2
2. Blanda gräddfilen med senap, salt och kryddgrönt. Öppna sillburkarna och låt filéerna rinna av. Skala och finskiva löken.
3
3. Fördela potatisen på bröden, skeda på senapssåsen. Lägg på sillfiléer och lökringar, rulla ihop. Svep nedre delen av varje rulle med (plast)folie om du vill att de ska hålla ihop bättre.
Näringsvärde: Kcal 579, Fett 22 g, Kolhydrater 72 g, Fibrer 5 g