Morotsfalafel med saltgurkstsatsiki

Du behöver 2 st burkar kikärter sköljda 4 st morötter skalade, finrivna 2 st vitlöksklyftor skalade, finrivna 0.5 dl vetemjöl 2 tsk salt 2 krm...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st burkar kikärter sköljda
  • 4 st morötter skalade, finrivna
  • 2 st vitlöksklyftor skalade, finrivna
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt 2 krm malen svartpeppar
  • 2 tsk spiskummin malen
  • 1 tsk malen koriander
  • 0.5 dl klippt gräslök
  • 1/2–1 st chilifrukt finhackad röd
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • olja att fritera i

Tsatsiki:

3 st saltgurkor
2 dl matyoghurt
1.5 st vitlök finriven
2.5 msk hackad dill
1 krm svartpeppar

Gör så här

1
1. (Stav)mixa kikärter, morötter, vitlök, mjöl, kryddor, gräslök och chili i bunke. Forma femkronestora bollar.

2
2. Vänd bollarna i mjöl, uppvispat ägg och slutligen ströbröd. Hetta upp 5 centimeter olja i tjockbottnad gryta till 180 grader. Fritera några bollar i sänder knappt 2 minuter på varje sida. Låt rinna av på kökspapper.

3
3. Grovriv gurkan, låt rinna av. Blanda övriga ingredienser, gurkan sist.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 674, Fett 24 g, Kolhydrater 90 g, Fibrer 12 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top