Grillad entrecote med lime- och chilismör

Du behöver 4 skiva entrecôte 2 st squash 1 gul + 1 grön Smöret: 100 g smör 0.5 msk chili finhackad 1 st limefrukt finrivet...

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva entrecôte
  • 2 st squash 1 gul + 1 grön

Smöret:

100 g smör
0.5 msk chili finhackad
1 st limefrukt finrivet skal av
flingsalt svartpeppar
småbladssallad väl sköljd
1.5 msk olivolja

Gör så här

1
Rör smöret mjukt och fluffigt. Blanda in chili och limeskal. Smaka av med salt och peppar. Forma till en rulle i plast- eller alfolie. Lägg i kylskåpet så smöret blir kallt.

2
Lägg fram köttet i rumstemperatur minst en halvtimme före grillning. Torka av väl med kökspapper.

3
Skiva squashen på längden, pensla med olja och grilla knappt mjuka på träkolsgrill eller i grillpanna. Håll dem varma. Grilla entrecoten, cirka 2 minuter på varje sida på stark värme. Lägg upp på squashskivorna, med småbladssallad runt om, droppa olja på sallad och kött och strö på flingsalt. Lägg skivor av kryddsmör på köttet. Servera med dillkokta färskpotatisar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top