Örtströmming med citron

Du behöver 500 g strömmingsfilé 1/2 dl socker 1 1/2 msk salt 5 dl vatten 2 dl ättika 1 1/2 dl creme fraiche 1 1/2...

Tillagningstid: 30 minuter
10 portioner

Du behöver

  • 500 g strömmingsfilé
  • 1/2 dl socker
  • 1 1/2 msk salt
  • 5 dl vatten
  • 2 dl ättika
  • 1 1/2 dl creme fraiche
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 2 krukor körvel, blad och stjälkar
  • 2 msk skuren gräslök
  • det rivna yttersta skalet av 1 citron
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
Dra skinnet av strömmingen. Vispa socker, salt, vatten och ättika tills sockret och saltet löst sig. Lägg i strömmingen och låt grava i kylen i 6–8 timmar tills strömmingen vitnat. Häll bort lagen.

2
Kör creme fraiche och majonnäs med körvel, gräslök och citronskal till en grön sås, eller hacka körveln och blanda i tillsammans med gräslök och citron. Smaka av med salt och peppar och vänd i strömmingen. Låt stå 1–2 dagar i kylen före servering. Håller 10 dagar i kylen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top