Rimmad lax med sommarsallad

Du behöver Lax: 1 l vatten 1 dl salt 10 st dillstjälkar 0.5 st fänkål skivad 1 kg lax (viltfångad lax bör ha varit fryst...

Tillagningstid: 60 minuter
10 portioner

Du behöver

Lax:

1 l vatten
1 dl salt
10 st dillstjälkar
0.5 st fänkål skivad
1 kg lax (viltfångad lax bör ha varit fryst i 3 dygn)

Sås:

2 st ägg löskokta
1.5 msk dijonsenap
1 st vitlöksklyfta riven
1 msk rödvinsvinäger
3 dl rapsolja
0.5 dl gräslök finhackad
salt

Sommarsallad:

1 st gurka skalad och hyvlad tunt
1 st fänkål tunt strimlad
10 st gröna sparrisar tunt strimlade
1 st knippe rädisor skivade
dill plockad
1 st påse blandad sallad
3.5 msk olivolja god
2 msk vit balsamvinäger
salt, svartpeppar

Gör så här

1
Lax: Rör vatten och salt tills saltet löser sig, tillsätt grönsakerna.

2
Lägg laxbiten i en form med höga kanter och häll på lagen så den täcker. Rimma i ett dygn i kylskåp.

3
Vid servering sköljs laxen av och skivas tunt.

4
Sås: Knäck och gröp ur äggen i en bunke. Vispa sönder dem och rör i senap, vitlök och vinäger. Tillsätt oljan lite i taget till en krämig sås, rör i gräslök och smaka av med salt.

5
Sommarsallad: Vänd ihop gurka, fänkål, sparris, rädisor, dill och salladsblad med olivolja, vinäger, salt och peppar.

6
Servera laxen med sommarsalladen och den goda såsen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top