Skagenröra på fäbodsknäcke

Du behöver 400 g frysta räkor med skal 1–2 msk hackad dill 1 dl majonnäs 1 dl creme fraiche salt och svartpeppar ca 1/2 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g frysta räkor med skal
  • 1–2 msk hackad dill
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl creme fraiche
  • salt och svartpeppar
  • ca 1/2 msk pressad citronsaft
  • ca 1 msk finhackad rödlök
  • 50–100 g sik- eller löjrom
  • 1 huvud grönsallad
  • (Fäbods)knäckebröd

Gör så här

1
Tina, skala och hacka räkorna smått. Blanda räkhacket med dill, majonnäs och creme fraiche. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.

2
Rödlöken ska vara mycket finhackad. Om rommen är vattnig så låt den rinna av i en sil.

3
Skölj salladsbladen väl och skaka dem torra i en kökshandduk. Fördela bladen på knäckebrödsbitar, klicka på räkröran och toppa med rödlök och löjrom.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top