Du behöver
- ca 800 g blomkål
- 6 bitar inlagd grillad paprika
- 10 inlagda smågurkor (cornichons)
- 100 g svarta oliver
- 2 selleristjälkar
- 4 sardellfiléer
- 3 msk vitvinsvinäger
- 1 dl olivolja
- salt och svartpeppar
Gör så här
1
Dela blomkålen i små buketter och koka i lättsaltat vatten 6–8 minuter. Häll av vattnet och låt blomkålen kallna. Låt paprika, gurka och oliver rinna av i ett durkslag. Strimla paprikan, skiva gurkorna, klyv och kärna oliverna, skiva selleristjälkarna tunt, finhacka sardellfiléerna.
2
Blanda vinäger, olja, salt och peppar i en skål. Vänd samman alla salladsingredienser i en skål, ringla över vinägretten och blanda väl. Salladen blir godast om den får dra ett par timmar före servering.
Läsarrecept: Karin Kossarelos.