Du behöver
- 1/2 rotselleri (ca 500 g), skalad
- 1 msk citronsaft
- 1/2 dl majonnäs
- 1 burk (à 2 dl) creme fraiche
- 3 tsk fransk senap
- 1 1/2–2 klyftor vitlök
- 1 msk olivolja
- salt
- nymalen svartpeppar
- 8 smala eller 4 tjocka goda lammkorvar
- 20 miniplommontomater
- 2 knipplökar
- olivolja
- bladpersilja
Gör så här
1
1. Skär rotsellerin i bitar och riv på matberedarens finaste skiva, häll genast över citronsaft och rör om så sellerin inte mörknar. Blanda rivet med majonnäs, creme fraiche, senap, finriven vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Låt stå medan du steker korvarna.
2
2. Stek korvarna. Skiva tomaterna och knipplöken och blanda i en skål, salta, peppra och ringla över lite olivolja.
3
3. Servera korvarna med de två salladerna. Garnera med bladpersilja.
Näringsvärde: Kcal 491, Fett 43 g, Kolhydrater 15g, Fibrer 4 g.