Lammkorv med sellerisallad

Du behöver 1/2 rotselleri (ca 500 g), skalad 1 msk citronsaft 1/2 dl majonnäs 1 burk (à 2 dl) creme fraiche 3 tsk fransk senap...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1/2 rotselleri (ca 500 g), skalad
  • 1 msk citronsaft
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 burk (à 2 dl) creme fraiche
  • 3 tsk fransk senap
  • 1 1/2–2 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 8 smala eller 4 tjocka goda lammkorvar
  • 20 miniplommontomater
  • 2 knipplökar
  • olivolja
  • bladpersilja

Gör så här

1
1. Skär rotsellerin i bitar och riv på matberedarens finaste skiva, häll genast över citronsaft och rör om så sellerin inte mörknar. Blanda rivet med majonnäs, creme fraiche, senap, finriven vitlök och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Låt stå medan du steker korvarna.

2
2. Stek korvarna. Skiva tomaterna och knipplöken och blanda i en skål, salta, peppra och ringla över lite olivolja.

3
3. Servera korvarna med de två salladerna. Garnera med bladpersilja.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 491, Fett 43 g, Kolhydrater 15g, Fibrer 4 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top