Pappardelle med kronhjärtan

Du behöver 4 prt pappardelle (eller tagliatelle) 2 st burkar kronärtskockshjärtan à 400 g, väl sköljda, avrunna 2 st vitlöksklyftor 4 msk olivolja 1/2–1 st...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt pappardelle (eller tagliatelle)
  • 2 st burkar kronärtskockshjärtan à 400 g, väl sköljda, avrunna
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 1/2–1 st citron saften
  • 1 pkt fetaost
  • rucola en liten påse
  • salt nymalen svartpeppar

Gör så här

1
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2
2. Skär kronärtskockshjärtana i kvartar, skiva vitlöken tunt. Fräs kronhjärtana i olivoljan på medel till hög värme, de ska bli lite rostade. Tillsätt vitlök och fortsätt fräsa. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

3
3. Häll av pastan när den är klar och vänd ihop den i stekpannan med kronärtskockshjärtan, smulad fetaost och rucola. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citron och olivolja.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 609, Fett 29 g, Kolhydrater 66 g, Fibrer 6 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top