Du behöver
- 4 prt pappardelle (eller tagliatelle)
- 2 st burkar kronärtskockshjärtan à 400 g, väl sköljda, avrunna
- 2 st vitlöksklyftor
- 4 msk olivolja
- 1/2–1 st citron saften
- 1 pkt fetaost
- rucola en liten påse
- salt nymalen svartpeppar
Gör så här
1
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
2
2. Skär kronärtskockshjärtana i kvartar, skiva vitlöken tunt. Fräs kronhjärtana i olivoljan på medel till hög värme, de ska bli lite rostade. Tillsätt vitlök och fortsätt fräsa. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
3
3. Häll av pastan när den är klar och vänd ihop den i stekpannan med kronärtskockshjärtan, smulad fetaost och rucola. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer citron och olivolja.
Näringsvärde: Kcal 609, Fett 29 g, Kolhydrater 66 g, Fibrer 6 g.