Potatissallad caprese med lufttorkad skinka

Du behöver 800 g färskpotatisar små Pesto: 1 kruka basilika (2 om de är små) 1 st vitlöksklyfta skalad 0.5 dl pinjenötter rostade 1 dl...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g färskpotatisar små

Pesto:

1 kruka basilika (2 om de är små)
1 st vitlöksklyfta skalad
0.5 dl pinjenötter rostade
1 dl olivolja extra virgin
1 dl parmesanost färskriven
1 st citronsaft skvätt
flingsalt + svartpeppar från kvarn
20 st körsbärstomater delade
20 st minimozzarella delade
10 skiva lufttorkad skinka

Gör så här

1
1. Koka potatisen i väl saltat vatten.

2
2. Mortla basilika och vitlök orden­t­ligt. Tillsätt pinjenötter och fortsätt mortla, rör i olivolja och riven parmesan, smaka av med en skvätt citronsaft, salt och peppar (potatisen suger i sig mycket smak).

3
3. Skär den nykokta småpotatisen mitt itu och vänd ihop den försiktigt med pesto, körsbärstomater och minimozzarellor. Smaka av.

4
4. Lägg upp på tallrik med skinka, basilikablad och några pinjenötter.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 414, Fett 21 g, Kolhydrater 35 g, Fibrer 4 g.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top