Glasnudlar med paprikafläsk

Du behöver ca 250 g färskt eller rimmat, skivat bogfläsk 5 cm färsk ingefära (eller 2 krm torkad) (jordnöts)olja att steka i ca 300 g...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • ca 250 g färskt eller rimmat, skivat bogfläsk
  • 5 cm färsk ingefära (eller 2 krm torkad)
  • (jordnöts)olja att steka i
  • ca 300 g glasnudlar/risnudlar
  • vatten, salt
  • 2-3 vårlökar eller 1 späd purjo
  • 1 stor röd paprika
  • 250 g färsk spenat
  • 1 1/2 dl färdigköpt sweet chili-sås

Gör så här

1
Svåla av fläsket, strimla och fräs det med riven ingefära på dryg medelvärme i oljan i en wok eller stor stekpanna. Ta upp, håll varmt. Lägg nudlarna i blöt i kallvatten tills de mjuknat, ta då upp dem med hålslev och sjud dem i 2 liter kokande vatten med 1 1/2 msk salt, cirka 1 minut. Häll av vattnet.

2
Skär under tiden lök och paprika i grova bitar, fräs dem glansigt mjuka i lite mer olja. Lägg i fläsket igen, vänd i och fräs spenaten och blanda till slut i de avrunna, kokta nudlarna. Låt fräsa ett par minuter och blanda i chilisåsen. Servera bums.

3
Tips!

4
Sweet chili-sås är rätt stark. Kan bytas mot favorit-woksåsen, eller vanlig chilisås av tomattyp.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top