Du behöver
- ca 250 g färskt eller rimmat, skivat bogfläsk
- 5 cm färsk ingefära (eller 2 krm torkad)
- (jordnöts)olja att steka i
- ca 300 g glasnudlar/risnudlar
- vatten, salt
- 2-3 vårlökar eller 1 späd purjo
- 1 stor röd paprika
- 250 g färsk spenat
- 1 1/2 dl färdigköpt sweet chili-sås
Gör så här
1
Svåla av fläsket, strimla och fräs det med riven ingefära på dryg medelvärme i oljan i en wok eller stor stekpanna. Ta upp, håll varmt. Lägg nudlarna i blöt i kallvatten tills de mjuknat, ta då upp dem med hålslev och sjud dem i 2 liter kokande vatten med 1 1/2 msk salt, cirka 1 minut. Häll av vattnet.
2
Skär under tiden lök och paprika i grova bitar, fräs dem glansigt mjuka i lite mer olja. Lägg i fläsket igen, vänd i och fräs spenaten och blanda till slut i de avrunna, kokta nudlarna. Låt fräsa ett par minuter och blanda i chilisåsen. Servera bums.
3
Tips!
4
Sweet chili-sås är rätt stark. Kan bytas mot favorit-woksåsen, eller vanlig chilisås av tomattyp.