Pommes burger provençale

Du behöver 6 mjöliga potatisar, ca 800 g 1/2 morot 1 ägg 1/2 dl mjölk 25 g smör 1/2 tsk salt 1 krm vitpeppar 2...


2 portioner

Du behöver

  • 6 mjöliga potatisar, ca 800 g
  • 1/2 morot
  • 1 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 25 g smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk frysta örtkryddor provençale
  • smör, margarin eller olja till stekning
  • 8 champinjoner + 1/2 gul lök
  • 1/2 msk smör
  • salt och peppar
  • worcestersås

Gör så här

1
1. Skala, dela och koka potatis och morot mjuka i lättsaltat vatten. Sila av.

2
2. Stöt potatis och morot till mos.

3
3. Vispa upp ägget lätt med mjölk. Rör ner blandningen tillsammans med smör i moset. Smaka av med salt och peppar.

4
4. Klicka ner moset med en stor sked i varm stekpanna med fett. Platta bullarna till burgare och strö på örtkryddor. Stek till fin färg på båda sidor.

5
Toppa med hopfrästa champinjonbitar och lök, kryddade med salt, peppar och ett stänk worcestersås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top