Du behöver
- 6 mjöliga potatisar, ca 800 g
- 1/2 morot
- 1 ägg
- 1/2 dl mjölk
- 25 g smör
- 1/2 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 2 msk frysta örtkryddor provençale
- smör, margarin eller olja till stekning
- 8 champinjoner + 1/2 gul lök
- 1/2 msk smör
- salt och peppar
- worcestersås
Gör så här
1
1. Skala, dela och koka potatis och morot mjuka i lättsaltat vatten. Sila av.
2
2. Stöt potatis och morot till mos.
3
3. Vispa upp ägget lätt med mjölk. Rör ner blandningen tillsammans med smör i moset. Smaka av med salt och peppar.
4
4. Klicka ner moset med en stor sked i varm stekpanna med fett. Platta bullarna till burgare och strö på örtkryddor. Stek till fin färg på båda sidor.
5
Toppa med hopfrästa champinjonbitar och lök, kryddade med salt, peppar och ett stänk worcestersås.