Sommartortilla med rökt fisk och råkostsallad

Du behöver 4-5 kokta potatisar 2-3 salladslökar eller 1 späd purjolök 1/2 röd paprika 1 msk olivolja eller smör 3 ägg 3 msk vatten salt...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 4-5 kokta potatisar
  • 2-3 salladslökar eller 1 späd purjolök
  • 1/2 röd paprika
  • 1 msk olivolja eller smör
  • 3 ägg
  • 3 msk vatten
  • salt
  • nymald peppar
  • Att servera till:
  • nyrökt fisk, makrillfilé,
  • sik eller böckling
  • råkost med morot och rödbeta

Gör så här

1
Skala och skiva potatisarna. Ansa, skölj och strimla löken. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs alltsammans i en stekpanna, i lite matfett, tills löken är mjuk.

2
Vispa samman ägg och vatten. Smaksätt med salt och peppar. Häll omelettsmeten i stekpannan. Peta försiktigt med en gaffel och lyft lite på de övriga ingredienserna så att omelettsmeten rinner ner.

3
Stek på svag värme tills omeletten stelnat och fått fin färg.

4
Bjud omeletten varm eller kall tillsammans med rökt fisk. Råriven morot och rödbeta är gott att lägga på knäckebröd och äta till. Välj glutenfritt knäcke vid celiaki.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top