Du behöver
- 4-5 kokta potatisar
- 2-3 salladslökar eller 1 späd purjolök
- 1/2 röd paprika
- 1 msk olivolja eller smör
- 3 ägg
- 3 msk vatten
- salt
- nymald peppar
- Att servera till:
- nyrökt fisk, makrillfilé,
- sik eller böckling
- råkost med morot och rödbeta
Gör så här
1
Skala och skiva potatisarna. Ansa, skölj och strimla löken. Kärna ur och strimla paprikan. Fräs alltsammans i en stekpanna, i lite matfett, tills löken är mjuk.
2
Vispa samman ägg och vatten. Smaksätt med salt och peppar. Häll omelettsmeten i stekpannan. Peta försiktigt med en gaffel och lyft lite på de övriga ingredienserna så att omelettsmeten rinner ner.
3
Stek på svag värme tills omeletten stelnat och fått fin färg.
4
Bjud omeletten varm eller kall tillsammans med rökt fisk. Råriven morot och rödbeta är gott att lägga på knäckebröd och äta till. Välj glutenfritt knäcke vid celiaki.