Du behöver
- 1 st squash stor
- 1 st aubergine stor
- 2 st rödlökar
- 2 st paprikor stora i olika färger
- 2 st majskolvar
- 100 g vaxbönor
- olivolja
- flingsalt
- marinad
- 2 msk balsamvinäger
- 1 dl olivolja
- 1 msk timjan hackad
- färsk timjan till garnering
Gör så här
1
Skär squashen i en centimeter tjocka skivor. Gör likadant med auberginen. Skär lök och paprika i stora klyftor. Dela majskolvarna i stora bitar.
2
Pensla lätt med olja och grilla cirka 2–4 minuter på var sida.
3
Lägg grönsakerna i en skål. Vispa ihop marinaden och häll över medan det fortfarande är varmt. Rör om och lägg upp på ett vackert fat före servering och strö över rikligt med flingsalt och kvistar av färsk timjan.
Ur boken “Grilla med Salming” av Börje Salming, Ica Bokförlag, foto: Bruno Ehrs