Sallad Lyonnaise med förlorade ägg

Du behöver 1 msk dijonsenap 0.5 msk vatten 1 msk rödvinsvinäger 0.5 dl olivolja 0.5 dl rapsolja salt och nymalen svartpeppar 500 g fläsk strimlat...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 msk dijonsenap
  • 0.5 msk vatten
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl rapsolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 500 g fläsk strimlat
  • 2 tsk ättika
  • 2 tsk salt
  • 4 st ägg
  • 1 st påse blandad sallad (150 g)
  • baguette smörstekta skivor
  • gräslök

Gör så här

1
Rör ihop senap, vatten och vinäger. Tillsätt oljorna försiktigt under vispning till en krämig vinägrett, salta och peppra.

2
Stek fläsket i en torr stekpanna, låt rinna av på ett hushållspapper.

3
Koka upp 3–4 centimeter vatten med ättika och salt i en vid kastrull, dra ner värmen så det bara sjuder. Knäck äggen i en kaffekopp och låt dem försiktigt glida ner i vattnet. Låt äggen sjuda 4–5 minuter, vitan ska stelna men gulan fortfarande vara lite krämig, ta upp med en hålslev.

4
Vänd ihop salladen med ett par matskedar av dressingen, lägg upp på ett fat med fläsket, äggen och stekt bröd. Strö på lite gräslök och servera resten av dressingen vid sidan om.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top