Du behöver
- 1 msk dijonsenap
- 0.5 msk vatten
- 1 msk rödvinsvinäger
- 0.5 dl olivolja
- 0.5 dl rapsolja
- salt och nymalen svartpeppar
- 500 g fläsk strimlat
- 2 tsk ättika
- 2 tsk salt
- 4 st ägg
- 1 st påse blandad sallad (150 g)
- baguette smörstekta skivor
- gräslök
Gör så här
1
Rör ihop senap, vatten och vinäger. Tillsätt oljorna försiktigt under vispning till en krämig vinägrett, salta och peppra.
2
Stek fläsket i en torr stekpanna, låt rinna av på ett hushållspapper.
3
Koka upp 3–4 centimeter vatten med ättika och salt i en vid kastrull, dra ner värmen så det bara sjuder. Knäck äggen i en kaffekopp och låt dem försiktigt glida ner i vattnet. Låt äggen sjuda 4–5 minuter, vitan ska stelna men gulan fortfarande vara lite krämig, ta upp med en hålslev.
4
Vänd ihop salladen med ett par matskedar av dressingen, lägg upp på ett fat med fläsket, äggen och stekt bröd. Strö på lite gräslök och servera resten av dressingen vid sidan om.