Pepprig lammburgare och mikrad vitkålssallad

Du behöver 500 g lammfärs 1 tsk salt 1 msk potatismjöl 1/2–1 dl vatten 4 tsk fempeppar (Santa Maria) 1 1/2 msk flytande smör och...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 msk potatismjöl
  • 1/2–1 dl vatten
  • 4 tsk fempeppar (Santa Maria)
  • 1 1/2 msk flytande smör och olja
  • 4 hamburgerbröd
  • salladsblad
  • Sallad
  • 500 g vitkål, fin-strimlad
  • 1 1/2 tsk (hel) spiskummin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 4 peperoni
  • 4 msk yoghurt

Gör så här

1
Blanda färsen med salt och potatismjöl. Använd elvispens degkrokar. Rör i vatten. Forma fyra burgare. Grovkrossa fempeppar och klappa på. Stek dem i stekpanna i lättbrynt matfett på drygt medelvärme. Lägg vitkålen i en mikrotålig skål med spiskummin och salt. Häll på vatten och mikra övertäckt 6 minuter. Låt stå 5 minuter.

2
Sila av vattnet, garnera med peperoni. Klicka på yoghurt. Servera biffarna i bröd med salladsblad och vitkålssallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top