Du behöver
- 500 g lammfärs
- 1 tsk salt
- 1 msk potatismjöl
- 1/2–1 dl vatten
- 4 tsk fempeppar (Santa Maria)
- 1 1/2 msk flytande smör och olja
- 4 hamburgerbröd
- salladsblad
- Sallad
- 500 g vitkål, fin-strimlad
- 1 1/2 tsk (hel) spiskummin
- 1/2 tsk salt
- 1 dl vatten
- 4 peperoni
- 4 msk yoghurt
Gör så här
1
Blanda färsen med salt och potatismjöl. Använd elvispens degkrokar. Rör i vatten. Forma fyra burgare. Grovkrossa fempeppar och klappa på. Stek dem i stekpanna i lättbrynt matfett på drygt medelvärme. Lägg vitkålen i en mikrotålig skål med spiskummin och salt. Häll på vatten och mikra övertäckt 6 minuter. Låt stå 5 minuter.
2
Sila av vattnet, garnera med peperoni. Klicka på yoghurt. Servera biffarna i bröd med salladsblad och vitkålssallad.