Glaskransar med socker på

Du behöver 3 1/2 dl (210 g) vetemjöl 200 g knappt mjukt smör 1/2 dl vispgrädde Pensling och garnering 1 ägg ca 1 1/2 dl...

Tillagningstid: 50 minuter
50 portioner

Du behöver

  • 3 1/2 dl (210 g) vetemjöl
  • 200 g knappt mjukt smör
  • 1/2 dl vispgrädde
  • Pensling och garnering
  • 1 ägg
  • ca 1 1/2 dl strösocker
  • eller rörsocker strö

Gör så här

1
Mät upp mjölet i matberedarens bunke med plastkniven monterad. Klicka i smöret i småbitar. Starta maskinen och häll i grädden genom matarröret medan maskinen går på medelhastighet. Arbeta tills ingredienserna precis går ihop till en degboll. Ta upp degen, dela den i 3 lika stora bitar, platta till dem och lägg dem i kylskåpet cirka 1 timme.

2
Kavla ut en degbit i taget på väl mjölat bakbord till en rundel om 20–22 centimeter i diameter. Ta ut kransar med mått. Pensla med hopvispat ägg och vänd i socker utstrött på ett smörpapper. Använd en stekspade eller tårtspade att vända med.

3
Lägg på papprad plåt och grädda kakorna mitt i ugnen i 200 grader 7–10 minuter. Låt svalna lite på plåten, lossa kakorna med en stekspade och låt kallna helt på galler. Förvara i tät burk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top