Du behöver
- 3 1/2 dl (210 g) vetemjöl
- 200 g knappt mjukt smör
- 1/2 dl vispgrädde
- Pensling och garnering
- 1 ägg
- ca 1 1/2 dl strösocker
- eller rörsocker strö
Gör så här
1
Mät upp mjölet i matberedarens bunke med plastkniven monterad. Klicka i smöret i småbitar. Starta maskinen och häll i grädden genom matarröret medan maskinen går på medelhastighet. Arbeta tills ingredienserna precis går ihop till en degboll. Ta upp degen, dela den i 3 lika stora bitar, platta till dem och lägg dem i kylskåpet cirka 1 timme.
2
Kavla ut en degbit i taget på väl mjölat bakbord till en rundel om 20–22 centimeter i diameter. Ta ut kransar med mått. Pensla med hopvispat ägg och vänd i socker utstrött på ett smörpapper. Använd en stekspade eller tårtspade att vända med.
3
Lägg på papprad plåt och grädda kakorna mitt i ugnen i 200 grader 7–10 minuter. Låt svalna lite på plåten, lossa kakorna med en stekspade och låt kallna helt på galler. Förvara i tät burk.