Jordgubbstårta med vaniljkräm

Du behöver 4 st ägg (stl M) 1.33 dl strösocker (120 g) 2.25 dl vetemjöl (130 g) 0.5 tsk bakpulver Fyllning 2 dl mjölk 2...

Tillagningstid: 60 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 4 st ägg (stl M)
  • 1.33 dl strösocker (120 g)
  • 2.25 dl vetemjöl (130 g)
  • 0.5 tsk bakpulver

Fyllning

2 dl mjölk
2 st äggulor
1 msk strösocker
1 msk majsena stärkelse
1 msk vaniljsocker
1 dl jordgubbssylt

Garnering

3 dl vispgrädde
1 msk strösocker
1 l jordgubbar

Gör så här

1
4 ägg (stl M)

2
1 1/3 dl (120 g) strösocker

3
2 1/4 dl (130 g) vetemjöl

4
1/2 tsk bakpulver

5
Fyllning

6
2 dl mjölk

7
2 äggulor

8
1 msk ströscker

9
1 msk majsena stärkelse

10
1 msk vaniljsocker

11
1 dl jordgubbssylt

12
Garnering

13
3 dl vispgrädde

14
1 msk strösocker

15
1 liter jordgubbar

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top