Jordgubbsspett med couscoussallad

Du behöver 3 dl stor couscous (moghrabiah), nykokt enligt anvisning på förpackningen 1 limefrukt, saften olivolja salt svartpeppar 1 kg räkor med skal, skalade 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl stor couscous (moghrabiah), nykokt enligt anvisning på förpackningen
  • 1 limefrukt, saften
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 kg räkor med skal, skalade
  • 1 liter (ca 500 g) jordgubbar
  • 4 schalottenlökar, finhackade
  • 2 citroner, saften
  • 1 ask rucolasallad
  • 2 salladslökar, finstrimlade
  • 2 avokador, tärnade

Gör så här

1
Blanda den nylagade couscousen med limesaft och 2 matskedar olivolja. Smaka av med salt och peppar.

2
Trä räkor och jordgubbar på spett. Blanda schalottenlöken till en dressing med citronsaft och

3
1/2 deciliter olivolja. Smaka av med salt och peppar.

4
Blanda couscousen med salladen, salladslöken och avokadotärningarna. Placera ut spetten och droppa dressingen över alltsammans.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top