Familjens pizza

Du behöver Deg: 6 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 1.5 tsk salt 3 msk olja 3 dl mjölk Fyllning: 1 st tub tomatpuré 4 msk...


4 portioner

Du behöver

Deg:

6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1.5 tsk salt
3 msk olja
3 dl mjölk

Fyllning:

1 st tub tomatpuré
4 msk vatten
200 g räkor frysta med skal
100 g champinjoner färska
1 pkt skinka rökt, 150 g
2 st banan
curry
1 pkt salamikorv ca 100 gram
2 st paprika 1 röd och 1 grön paprika
250 g ost t ex herrgård
oregano eller timjan

Gör så här

1
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt olja och mjölk och blanda ihop allt till en deg. Smörj en bakplåt, eller täck den med bakplåtspapper. Kavla ut degen lika stor som plåten. För över degen på plåten och tryck ut den så den går upp på kanterna.

2
Rör ut tomatpurén med vatten och bred ut på degbottnen. Gör sedan rader av olika pålägg. Skala räkorna och skiva champinjonerna och lägg dem på varandra. Strimla skinkan och skiva bananerna. Gör en ny rad med skinka och bananer på varandra. Strö lite curry över. Halvera salamikorven, strimla paprikorna och lägg dem i en ny rad. Börja sedan om med räkor och champinjoner och fortsätt tills bottnen är täckt. Det borde bli minst två rader av varje pålägg.

3
Grovriv ost och strö över pizzan. Grädda 15-20 minuter i 225 graders ugnsvärme. Ta ut den och strö över oregano eller timjan, gärna färsk. Servera med en sallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top