Färskpotatissallad till kallskuret kött

Du behöver 800 g färskpotatis 2 bifftomater eller 4 vanliga tomater 1 ask rucolasallad 1 dl pesto ca 25 g tunnhyvlad pecorino- eller parmesanost 150–200...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g färskpotatis
  • 2 bifftomater eller 4 vanliga tomater
  • 1 ask rucolasallad
  • 1 dl pesto
  • ca 25 g tunnhyvlad pecorino- eller parmesanost
  • 150–200 g tunnskuret köttpålägg eller bräckt lufttorkad skinka

Gör så här

1
Borsta potatisarna och lägg dem i kokande, lättsaltat vatten. Koka dem 12–15 minuter beroende på storleken, prova med en sticka. Sila av vattnet och ånga av potatisarna väl.

2
Dela eventuellt potatisarna och lägg upp dem tillsammans med bitskuren tomat och väl sköljd rucola. Klicka på pesto och hyvla över smakrik ost.

3
Garnera med salta skivor av kallskuret kött. Servera bröd till.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 500, Fett 20 g, Kolhydrater 50 g, Fibrer 7 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top