Korma med tofu på indisk koksås

Du behöver 150 g röd paprika 125 g broccolitoppar 2 schalottenlökar 2 dl korma koksås ca 1 dl vatten saft av 1 lime 1/2 tsk...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 150 g röd paprika
  • 125 g broccolitoppar
  • 2 schalottenlökar
  • 2 dl korma koksås
  • ca 1 dl vatten
  • saft av 1 lime
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g tofu i slattar, eller quornbitar
  • 1 dl matyoughurt
  • limeskal av 1/2 lime, salt
  • 10 (pistage)nötter, hackade

Gör så här

1
Rensa och dela paprikan i bitar. Koka paprika, broccoli och skalade, halva lökar 3-5 minuter i lättsaltat vatten. Sila av.

2
Blanda kormasåsen med vatten till önskad såskonsistens i en kastrull. Koka upp. Smaka av med lime och salt. Vänd ner paprika, broccoli, lök och tofu eller quorn.

3
Garnera med en yoghurtklick avsmakad med rivet limeskal och salt samt hackade (pistage)nötter. Servera med ris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top