Fläderbrulee med citron

Du behöver 3 dl vispgrädde 1 1/2 dl koncentrerad flädersaft saften av 1/2 citron 3/4 strösocker 6 äggulor 1/2 dl råsocker Gör så här Koka...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl koncentrerad flädersaft
  • saften av 1/2 citron
  • 3/4 strösocker
  • 6 äggulor
  • 1/2 dl råsocker

Gör så här

Koka upp grädde, saft, pressad citron och socker, låt svalna något. Vispa äggulorna lätt och vispa därefter ner gräddblandningen försiktigt. Häll upp i 4 portionsformar och grädda i ugnen på 100 grader med varmluft tills de stannat, det tar 30–40 minuter. I vanlig ugn höjs värmen till 125 grader och formarna ställs i en långpanna med lite vatten. Låt bruleerna kallna, strö över råsocker och bränn av med gasolbrännare. Servera med kardemummaskorpor.


Kommentar:
Recept: Per-Anders Bergqvist.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top