Krusbärskompott med falsk ostkaka

Du behöver 4 dl strösocker 1.5 dl vatten 1 l krusbär snoppade Ostkaka 3 st ägg 3.5 dl vetemjöl 1 dl strösocker 0.5 tsk salt...

Tillagningstid: 60 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • 1 l krusbär snoppade

Ostkaka

3 st ägg
3.5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
0.5 tsk salt
4 st bittermandel skållade och finrivna
0.5 msk ostlöpe
2 l mjölk ljummen
smör till formen

Gör så här

1
Koka socker och vatten till en sockerlag.

2
Lägg i bären och låt dem koka med i 3 minuter så de blir mjuka men inte går sönder.

3
Ta upp bären med en hålslev. Koka ihop lagen i 5 minuter och häll den över bären. Låt svalna.

4
Vispa ner alla ingredienser till ostkakan i mjölken. Häll allt i en välsmord ugnsäker form.

5
Grädda i 175 grader cika 45 minuter eller tills kakan stelnat. Serveras varm tillsammans med krusbärskompott.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top