Saffransmarinerad kotlettrad

Du behöver 1 kg utskuren fläskkotlettrad Marinad: 3 msk honung 1/2 msk soja 1/2 pkt saffran (0,25 g) eller 1 tsk gurkmeja 1 msk pressad...


6 portioner

Du behöver

  • 1 kg utskuren fläskkotlettrad
  • Marinad:
  • 3 msk honung
  • 1/2 msk soja
  • 1/2 pkt saffran (0,25 g) eller 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk pressad citron
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 liten påse flagad mandel
  • Sås:
  • 5 dl sky samt buljong av kalvfond
  • 1 dl mellangrädde
  • 2 msk maizena
  • salt, peppar
  • Couscous:
  • 5 dl couscous
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning)
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

1
Blanda marinaden i en plastpåse. Lägg ner köttet och låt marinera cirka 1 timme. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg köttet på ett fat och stick in en köttermometer. Stek köttet i mitten av ugnen tills termometern visar cirka 70 grader, cirka 1 1/2 timme.

2
Rosta mandeln lätt i en torr stekpanna.

3
Ta vara på skyn från köttet och häll den i en kastrull tillsammans med fond och vatten så det blir 5 deciliter. Tillsätt grädden blandad med maizena. Vispa och låt såsen koka upp. Smaka av med salt och peppar.

4
Häll couscous och buljong i en kastrull. Koka upp och ta sedan av kastrullen och låt couscousen svälla under lock i 5 minuter. Hacka paprikan och löken i små bitar. Finhacka vitlöken, stek paprika, lök och vitlök knappt mjukt i smör. Salta och peppra. Blanda med couscous.

5
Skär köttet i skivor och strö över mandeln. Servera köttet med grönsakscouscous och sås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top