Stekt hälleflundra med rödbetor och äpple samt honungsvinägrett och halloumi

Du behöver 1 msk honung 2 msk rödvinsvinäger 2 msk olivolja 2 msk matolja neutral salt och peppar 400 g rödbetor kokta varma i klyftor...

Tillagningstid: 55 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 msk honung
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk matolja neutral
  • salt och peppar
  • 400 g rödbetor kokta varma i klyftor
  • 3 st äpplen röda svenska i klyftor
  • 50 g valnötter
  • 100 g ruccola
  • 2 msk matolja
  • 4 bitar hälleflundra
  • 2 msk smör
  • 4 st vitlöksklyftor i halvor
  • 1 st halloumi skivad och stekt

Gör så här

1
Rör ihop honung, vinäger, oljor, salt och peppar. Vänd ihop rödbetsklyftor, dito äpple, nötter och ruccola.

2
Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i hälleflundran så den får ordentligt med färg, salta och peppra. Vänd bitarna och lägg i smöret, ös med fettet i någon minut, stek med vitlöken. Efterstek i ugnen på ett fat, 175 grader i 8 minuter.

3
Varva salladen och halloumi på tallrikarna, ringla över vinägretten.

4
Lägg slutligen på hälleflundran med en bit vitlök på toppen.


Kommentar:
Salladen fungerar även bra till stekt lax eller till strömming.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top