Du behöver
- 1 msk honung
- 2 msk rödvinsvinäger
- 2 msk olivolja
- 2 msk matolja neutral
- salt och peppar
- 400 g rödbetor kokta varma i klyftor
- 3 st äpplen röda svenska i klyftor
- 50 g valnötter
- 100 g ruccola
- 2 msk matolja
- 4 bitar hälleflundra
- 2 msk smör
- 4 st vitlöksklyftor i halvor
- 1 st halloumi skivad och stekt
Gör så här
1
Rör ihop honung, vinäger, oljor, salt och peppar. Vänd ihop rödbetsklyftor, dito äpple, nötter och ruccola.
2
Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i hälleflundran så den får ordentligt med färg, salta och peppra. Vänd bitarna och lägg i smöret, ös med fettet i någon minut, stek med vitlöken. Efterstek i ugnen på ett fat, 175 grader i 8 minuter.
3
Varva salladen och halloumi på tallrikarna, ringla över vinägretten.
4
Lägg slutligen på hälleflundran med en bit vitlök på toppen.
Salladen fungerar även bra till stekt lax eller till strömming.