Du behöver
- 2 dl quinoa
- 500 g benfri fläskkarré, strimlad
- 2 msk rapsolja
- 1/2 gul lök, hackad
- 200 g champinjoner, skivade
- salt och nymalen svartpeppar
- 2 dl vatten
- 1 msk kalvfond på flaska
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk ljus majsenaredning
- 1 msk hackad färsk timjan
- (eller 1 tsk torkad)
- 2 salladslökar, strimlade
- 1 msk olivolja
Gör så här
1
Koka quinoan enligt anvisningen på förpackningen.
2
Fräs karrén i het panna med olja, fräs med löken och champinjonerna mot slutet, salta och peppra.
3
Häll på vatten, fond och grädde. Koka ihop pannan i 3–4 minuter, red av med majsenaredning. Blanda salladslök och olivolja
4
i quinoan och servera till pannan.
Näringsvärde: Kcal 541, Fett 31 g, Kolhydrater 25 g, Fibrer 6 g