Sylt av fasta bär

Du behöver ca 1 kg bär, nypon, svarta vinbär eller krusbär, sköljda 2–3 dl vatten 6 dl (510 g) strösocker Gör så här 1 Rensa,...

Tillagningstid: 45 minuter
1 portion

Du behöver

  • ca 1 kg bär, nypon, svarta vinbär eller krusbär, sköljda
  • 2–3 dl vatten
  • 6 dl (510 g) strösocker

Gör så här

1
Rensa, kärna ur, repa eller snoppa bären noga. Välj lilla vattenmängden till mycket mogna eller blöta bär. Lägg bär och vatten i gryta, hetta upp långsamt, på svag värme under lock, koka sedan sakta 15 minuter.

2
Ta grytan från värmen, tillsätt sockret. Rör om försiktigt, så bären inte skadas, tills allt socker löst sig.

3
Skumma ytan. Fördela sylten ända upp i rena, heta burkar. Förslut och låt svalna upp och ner.

4
Förvara burkarna mörkt och svalt, på rätt ledd när de väl kallnat.


Kommentar:
Tips: Prova att blanda bärsorterna och att tillsätta vanilj eller kanel.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top